Tänk till innan du anlitar en målare

Posted by on


Måla om husDet är höst och för många av oss betyder det att det är dags att börja tänka på att ta itu med det där hemförbättringsprojektet som vi har skjutit upp hela sommaren genom att tapetsera och måla. Om du är som de flesta är det första steget att hitta en seriös entreprenör som kan utföra jobbet. Men innan du börjar googla “lokala målare” och väljer det första namnet som dyker upp finns det några saker du bör tänka på. Här är några viktiga områden att tänka på när du anlitar en målare.

Se till att de är licensierade och försäkrade

Du vill försäkra dig om att det företag du anlitar är korrekt licensierat och försäkrat. Annars kan du stå på kroken ekonomiskt om något går fel under projektet. Saker kan och går fel, även med de bästa entreprenörerna. Kontrollera deras webbplats eller ring dem för att kontrollera deras licens- och försäkringsinformation.

Läs recensioner på nätet

Recensioner på nätet kan vara till hjälp, men det är viktigt att komma ihåg att de inte alltid är korrekta. Ta dem med en nypa salt och leta efter mönster snarare än enskilda recensioner. Om ett företag till exempel har 100 femstjärniga recensioner men alla är från 2018 är det inte lika tillförlitligt som 100 femstjärniga recensioner spridda över de senaste åren. Tänk också på att vissa företag betalar för falska recensioner, så det är alltid bäst att göra din egen research innan du fattar ett slutgiltigt beslut.

Få flera anbud

Att få flera anbud är alltid en bra idé, men välj inte automatiskt det billigaste alternativet utan att göra din hemläxa först. Priset är viktigt, men det bör inte vara det enda du tar hänsyn till.

Be om referenser

En bra entreprenör bör inte ha några problem med att ge referenser från tidigare kunder. När du följer upp dessa referenser, se till att ställa specifika frågor om saker som punktlighet, arbetskvalitet och om de skulle använda entreprenören igen i framtiden. Var också uppmärksam på röda flaggor som referenser som är relaterade till eller anställda av entreprenören.

Var tydlig med vad som ingår

Innan arbetet börjar ska du se till att du har en klar uppfattning om vad som ingår i det pris som entreprenören anger. Kommer de att måla din fasad? Dina dörrar? Dina fönster?

Slutsats

Om du håller några av dessa områden i åtanke kan du undvika kostsamma misstag och få en färdig produkt som du kommer att älska. Kom bara ihåg: ta god tid på dig, gör din research och var inte rädd för att ställa frågor! Med lite ansträngning i förväg kan du hitta en målare som kommer att överträffa dina förväntningar och hjälpa dig att förvandla ditt hus till ditt drömhem.