Instruktioner till att slipa golv själv

Posted by on


Om du bestämmer dig för att slipa och lackera ditt massiva trägolv måste du lägga vantarna på en golvslipmaskin, sandpapper och en syntetisk borste och lack -utan golvslipare stockholm. Slipmaskiner kan hyras via flertalet återförsäljare under en viss tid och du lämnar sedermera tillbaka maskinerna för en viss summa. Tänk också på kornen på det sandpapper du tänker använda. Sandpapperkorn för trägolv varierar i allmänhet från 16 till 150 korn, där 150 är den finaste varianten. Ju mer skada du tänker slipa bort, desto grövre ska sandkornet vara. De flesta slipjobb börjar med korn på 30 korn och går sedan till de finare alternativen för att uppnå en jämnare finish mot slutet. Så, utan mer fördröjning, låt oss lära oss hur man slipar ett trägolv.

Slipa golv själv – golvslipning

Börja med att skruva eller ta bort eventuella utstickande spikar i träet, så att de inte stör slipmaskinen. Ditt valda grovslippapper fäster du på slipmaskinen, Börja slipa trägolvet  i mitten av rummet och arbeta dig mot kanterna. Håll hastigheten konstant och undvik att lämna maskinen i ett område för länge. Slipa i riktning mot träets ådring istället för mot det. När du når kanterna på rummet kan din elektriska slipmaskin kanske inte komma åt hörnen. För dessa områden är det bäst att slipa trägolv för hand med slippapper. Efter slipning, ta bort allt kvarvarande damm. Ett ytterligare tips är att hålla lite av det åt sidan och blanda med en klar träfyllnadsgel. De

Nylackat trägolv

tta skapar ett ämne som kan fylla eventuella sprickor eller hål i framtiden och har exakt samma färg som ditt trä. Upprepa sedan slipningprocessen med ett finare sandpapper korn, ungefär en med 100 korn och rensa upp allt överflödigt damm igen.

Slipa golv själv – finish

Efter två omgångar av slipning ska ditt golv vara klart för att dess finish ska appliceras. När du bläddrar i träfinish finns det en mängd olika betsar, oljor och lacker. Dessa kan lägga till en nyans av färg eller olika texturer till ditt golv. Så välj det som passar dig och ditt hem bäst. Applicera din valda finish på golvet. För tätning eller lack är det bäst att applicera med en korthårig mikrofiberrulle. För fläckar, använd en borste. Det är dock alltid bäst att hålla sig till de rekommenderade råden om produkten. Efter applicering av ett lager, låt det torka i minst 2 till 3 timmar. Slipa sedan trägolv med ett lätt korn på cirka 150 korn för att jämna ut det. Ta bort eventuellt överblivet damm och applicera ett sista tunt lager lack. Använd en rulle för att undvika borstmärken. Låt allt torka i cirka 12 timmar och sätta sig helt innan du sätter tillbaka möblerna i rummet. Detta är tips på hur du själv kan slipa golv för ett bra resultat. Dock, har du inte tiden eller känner dig osäker så är rekommendationen att anlita en professionell golvslipare för jobbet.