5 tips för badrumsrenovering

Posted by on


När det äntligen är dags att uppdatera ditt gamla badrum finns det ett par saker som kan underlätta både själva renoveringen och uppfräschningen med badrumsrenoveringstockholmslän.se. Det viktigaste är att fundera över hur mycket pengar du ska spendera på projektet. Läs mer här. Att det kostar både tid och pengar att renovera badrummet är ingen nyhet, men det finns en hel del du kan göra för att spara pengar utan att kompromissa med slutresultatet. Här får du fem ovärderliga tips på hur du renoverar ditt badrum utan att tömma bankkontot fullständigt.

  1. Upprätta en budgetkalkyl

Det bästa du kan göra när du ska renovera ditt badrum är att redan från början sätta dig ner och upprätta en kalkyl över hur mycket pengar du är beredd att investera i ditt badrumsprojekt. I detta läge är det till exempel smart att fundera över hur olika material samt badrumsinredning kan påverka din budget.

  1. Rita upp badrummet

Det här tipset är minst lika viktigt som att bestämma en budget. Först när du vet hur du vill att ditt badrum ska se ut och var du vill placera belysning, toalett och badkar ser du hur mycket det kan komma att kosta. Här behöver du tänka igenom om du till exempel vill ha tvättmaskiner i badrummet eftersom alla nya installationer kräver att du kontaktar en behörig fackman.

  1. Hitta din inredningsstil

Med hjälp av internet är det enkelt att hitta gott om inspiration när det gäller vilken stil du önskar uppgradera ditt badrum till. Att äntligen få välja något nytt och fräscht och få uppdatera ett badrum som har sett likadant ut i åratal kan kännas riktigt lyxigt. Tänk dock på att renovera smart och använda jämförelsesajter för att hitta billiga och prisvärda alternativ. Det är bara fantasin som begränsar dina möjligheter att få ett badrum som motsvarar dina förväntningar och behov. Vill du ha en lyxig spakänsla med ett härligt badkar eller kanske en exklusiv regndusch?

  1. Fundera över färger och material

De flesta svenskar tycker om kakel och klinker i badrummet men det finns andra alternativ som till exempel en riktigt snygg våtrumsmatta. Du kan spara en rejäl slant på att shoppa runt både bland olika återförsäljare men också när det gäller vilken hantverkare du vill anlita för att få arbetet utfört. När det gäller badrum och badrumsrenovering kan du nämligen inte själ

Verktyg

v utföra uppsättning av kakel, klinker eller våtrumsmatta eftersom det krävs en fackman som ser till att arbetet blir utfört på ett korrekt sätt för att undvika vattenskador och mögelangrepp.

  1. Välj badrumsporslin

Även om material, färger och inredning är nog så viktigt finns det också en hel del att säga om själva badrumsmöblerna som val av handfat och toalettstol. Du kan spara en hel del genom att köpa second hand och fräscha upp, men du kan naturligtvis även välja att köpa nytt. Se dock till att möblerna passar ihop för ett enhetligt intryck.